Kunstwerken

Wat betekent schilderen voor mij..

Dit is een creatieve bezigheid die naast mijn werk erg belangrijk voor me is. Het is een uitlaatklep en tijdens het schilderen ben ik in een andere wereld. Mijn eigen wereld.

Een wereld die ik zelf vorm met passende muziek in het “atelier”. Daar begint het mee.

Het doek wordt uitgezocht om deze voor te bereiden met de juiste ondergrond. Dit is alles bepalend want dit geeft een goede basis voor de verf die erop geschilderd gaat worden. Ook voor het behoud van de kleuren op de lange duur.

Met zorg zoek ik kleuren uit die op dat moment belangrijk voor me zijn. Hierdoor krijg ik al inspiratie. Dit kunnen basis kleuren zijn maar ook special paints.

Ook zoek ik nog materialen waar ik mee wil werken buiten die verf. Hiervoor gebruik ik o.a. gelbuilder, zand, zout,  goud/zilver/brons folie. Ook materialen die ik heb gevonden tijdens een reis worden er in verwerkt.

Dan start ik met mijn passie waar ik me helemaal in kan laten gaan. Ik weet nooit welke kant het op gaat en wat het zal worden. Ik laat me sturen door mijn intuïtie die er altijd voor me is.

Tijdens ga ik vaak even op een afstand kijken. Soms zie ik iets ontstaan en dan is het mijn verstand die zegt dat ik er iets van moet maken. Dat is het moment waarop ik mezelf terug fluit, het verstand weer buiten de deur zet, en weer heerlijk in een flow verder ga vanuit mijn Hart .

Na vele uurtjes begin ik met afronden.

Dit vindt ik altijd spannend. Er is dan veel gebeurd op het doek en ga ik kijken waar ik de puntjes op de i kan zetten. Als het dan voor me staat gaat mijn blik er toch figuren in zien en wordt het de “last Touch” die het afmaakt.

Vaak kan ik het niet laten om mijn familie of Best friends gelijk het resultaat te tonen met een whatapp berichtje. Dan komen er  verschillende reacties terug wat zij waarnemen.

Dit maakt me blij en gelukkig. Dan ga ik inzien wat een schilderij met iemand kan doen en wat het voor hun speciaal maakt.

Als ik tijdens een expositie de zelfde reacties hoor maar wel met een eigen beeldvorming dan geeft dat weer een drive om verder te gaan.

Later als ze verkocht zijn en de foto’s worden door gestuurd met blije gelukkige gezichten dan ben ik dankbaar dat mijn eigen creatie zoveel geluk mag brengen in een ander huis.

Dit betekent schilderen voor mij.

Voor meer informatie of vragen laat een bericht achter op de contact pagina. 

Liefs Diana

€600,00

€450,00

€700,00

€550,00

€550,00

€600,00

€300,00